найпопулярніший спосіб приготування вак-біляшів – м’ясний фарш загорнути в коржі з дріжджового тіста і обсмажити їх на розпеченому рослинному маслі. Такі біляші виходять пишними і соковитим всередині.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 800 – 900 гр.
- Сухі дріжджі – 15 гр.
- Вода – 250 мл
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати дріжджове тісто для вак-біляшів легко! Пресовані дріжджі розламайте на дрібні шматочки, додати до них цукор і влийте 100 мілілітрів теплої води, перемішайте.
Далі додайте пару столових ложок борошна і добре перемішайте. Накрийте опару кришкою або оберніть харчовою плівкою, залиште її на 15 хвилин в теплому місці.
Опара повинна збільшитися в об’ємі в два рази.
В опару додайте другу половину води, тепле молоко, сіль і збите яйце. Все добре перемішайте.
Борошно просійте, вводите її частинами в миску і поступово замішують тісто. Припиняти заміс слід тоді, коли тісто стане досить густим і буде легко відлипати від рук.
залиште Тісто підходити в теплому місці на 1-1,5 години. Потім обімніть його руками і ще раз поставте щоб підійшло на годину.
Після другої розстойки тісто буде готове для ліплення біляшів.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів Тісто для біляшів Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на молоці Тісто для біляшів на сухих дріжджах Тісто для вак-біляшів в духовці