Біляші з м’ясом – чудове домашнє ласощі. Для його приготування знадобиться час, так як дріжджового тесту необхідно піднятися, але результат того вартий. А тісто на кефірі виходить пишним і ніжним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кефір – 250 мл
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 750 – 800 гр.

Процес приготування:

Як приготувати тісто на кефірі для біляшів з м’ясом? Розчиніть сухі дріжджі в теплому кефірі, додайте цукор і перемішайте.

Також додайте в миску пару столових ложок просіяного борошна, перемішайте і залиште опару в теплому місці на 10 хвилин. Коли активізуються дріжджі, на поверхні з’явиться пінна шапочка.

Після цього додайте в опару рослинне масло кімнатної температури.

Потім поступово невеликими порціями всипайте решту борошна і відразу замішують тісто.

Коли тісто стане густим і його буде важко заважати віночком, переходите до замішування руками, тісто має бути м’яким і трохи липким. Миску з тістом накрийте рушником і залиште на півгодини в теплому місці.

Перед тим, як перейти до ліплення біляшів, обімніть тісто руками.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на сухих дріжджах