Макарони-гнізда користуються великою популярністю переважно за швидкістю приготування. Їх готують і подають з різними наповнювачами: м’ясним фаршем, рибою, овочами і грибами. Даний рецепт – основа цієї страви. Знаючи її, ви можете експериментувати з улюбленими інгредієнтами.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Гнізда з макаронів – 6 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати фаршировані гнізда з макаронів з фаршем легко! У глибоку жаростійку форму для випічки укладіть макаронні гнізда. Висота бортів форми повинна мінімум на 1 см бути вище макаронних заготовок.

Цибулю почистіть від лушпиння, промийте і наріжте на маленькі кубики.

В окрему глибоку мисочку перекладіть м’ясний фарш і додайте до нього нарізану цибулю.

Фарш по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем і ретельно вимісіть.

Приготований фарш ложкою покладіть у макаронні гнізда, розташовуючи начинку всередині гнізда і без гірки зверху.

У форму до макаронних гнізд налийте чисту воду, щоб гнізда були повністю у воді. Воду посоліть, як для звичайних макаронів.

розігрійте Духовку до 230°С і помістіть в неї форму з макаронними гніздами. Після закипання готуйте макарони в духовці протягом 15 хвилин. Шумівкою перекладіть готові макарони-гнізда з фаршем в порційні тарілки, декоруйте зеленою цибулею і подайте до столу.

Приємного апетиту та вдалих експериментів!

Гнізда з макаронів Гнізда з макаронів в духовці Гнізда з фаршем в духовці