В цьому рецепті вам пропонується приготувати ніжне філе горбуші в цибульно-яєчному клярі. Кляр покриє рибу хрусткою скоринкою, в результаті чого сік не випарується, і риба буде дуже соковитою. Смажимо філе на сковорідці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Філе горбуші – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування філе горбуші в клярі. Філе горбуші промийте холодною водою і просушіть серветкою. Потім поріжте його, не відокремлюючи м’ясо від шкіри, на скибочки товщиною в 2,5 див. Філе, якщо у вас ціла тушка риби, відокремте самі. Для цього видаліть у риби голову, нутрощі і плавники. Потім тушку розріжте навпіл і видаліть хребет з кістками.
Шматочки риби по своєму смаку посипте сіллю і перцем, згорніть їх рулетиками і залиште на деякий час.
Цибулю почистіть і подрібніть на дрібну тертку або за допомогою блендера. Потім до цибулевої кашки розбийте яйце і перемішайте.
В суміш цибулі з яйцем додайте вказане в рецепті кількість борошна, посоліть її і з допомогою віночка перемішайте до однорідного стану.
В отриману суміш налийте 100 мл дуже холодною, краще крижаної води і замісіть віночком кляр. Розмішуйте, щоб не було грудочок борошна.
Розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Кожен шматочок підготовленого філе горбуші умочіть в кляр і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Смажте рибу на середньому вогні.
Обсмажені шматочки філе перекладіть на паперові серветки, щоб видалити зайве масло. Потім перекладіть рибу на порційні тарілки, збризніть лимонним соком, декоруйте свіжою зеленню і подайте до столу з картопляним або рисовим гарніром і салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Страви з риби