Дуже смачний і простий експрес-рецепт засолки форелі, він також підійде для будь-якого виду червоної риби. Філе виходить малосоленым, ніжним і соковитим, воно підійде для приготування салатів і бутербродів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Форель – 450 – 500 гр.
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – 1 – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Як швидко засолити форель за 2 години в розсолі? Тушку форелі помийте, обітріть паперовими рушниками.

Філе зріжте з шкірки і наріжте невеликими шматочками.

Підготуйте розсіл. В теплій кип’яченій воді розчиніть сіль. Часточки форелі складіть в миску і залийте розсолом.

Залиште рибу в розсолі на 2 години, потім відкиньте на друшляк. Коли стече вся рідина, складіть філе форелі в банку і залийте рослинним малому.

В такому вигляді рибу можна зберігати протягом тижня і подавати на стіл із зеленню.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Страви з риби Як засолити форель в розсолі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах