Філе індички запікають на мангалі або стейками, або шматочками на решітці, або шашликом на шампурах. Для маринування філе перед запіканням вибирають маринад по своєму смаку, а це можливо, спробувавши різні види. У цьому рецепті вам пропонується приготувати маринад для філе з цибулею, крохмалем і спеціями. Саме крохмаль, карамелизируясь при високій температурі, зробить філе індички соковитим і дуже смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе стегна індички – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати філе індички на мангалі просто! Спочатку підготуйте для шашлику всі зазначені в рецепті продукти. Перевагу віддайте охолодженого філе, так як навіть одноразове заморожування робить індичку сухої при смаженні.

Індичку добре промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і відокремлюємо м’ясо від кісточки. Потім м’ясо нарізаємо на рівні шматочки розміром до 5 сантиметрів.

Очищаємо від лушпиння цибулини і нарізаємо їх на тонкі кільця.

Нарізане філе перекладаємо в глибоку посуд, кладемо до нього цибульні кільця і насипаємо розраховане кількість картопляного крохмалю. Сіль і спеції насипаємо по своєму смаку. Спецій до індички багато не додаємо, адже м’ясо смачне саме по собі і у підсилювачах смаку не потребує. Можна додати трохи чебрецю, паприки, базиліка і суміші перців.

Потім рукою шматочки філе з цибулею, спеціями і крохмалем добре перемішуємо.

Посуд з м’ясом прикриваємо кришкою і залишаємо на 3-6 годин для маринування. Можете м’ясо помістити у вакуумний пакет, тоді воно замаринується швидше.

Після закінчення часу маринування розпалюємо вугілля в мангалі. Шматочки філе індички нанизуємо на шампури. Можна укласти на решітку мангалу.

Обсмажуємо шашлик протягом 20 хвилин, перевертаючи шампури кожні 20-30 секунд. Так як дієтичне м’ясо індички, то з нього жир не капає на гарячі вугілля і відкритого полум’я під шашликами майже не буває.

Філе індички у вигляді шашлику, приготованого на мангалі, можете подавати до столу.

Смачних і вдалих страв!

Шашлик із індички на мангалі