Фунчоза є традиційним продуктом в азіатській кухні. Головна перевага у використанні фунчозы – її здатність вбирати в себе аромати спецій і добавок. Ця лапша відмінно поєднується з м’ясними інгредієнтами, так і з овочами. Фунчоза в поєднанні з соєвим соусом зробить будь-яку страву оригінальним і насиченим смаком.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Імбир сушений – за смаком
- Коріандр – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування фунчозы в соєвому соусі? Моркву очищаємо, промиваємо під проточною водою і потім нарізаємо соломкою.
Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю та нарізаємо його тонким пером.
Болгарський перець промити і нарізати тонкими смужками.
Огірки також слід ретельно вимити й нарізати тонкою соломкою.
Зубчики часнику необхідно очистити і подрібнити ножем.
Підготуємо фунчозу. Її заливаємо окропом і залишаємо в такому вигляді на 3-4 хвилини.
Поки розмокає локшина, підготуємо заправку. В окремій ємності змішуємо соєвий соус і кунжутне масло, додаємо коріандр і сушений імбир. Перемішуємо.
Далі в ємність у фунчозой викладаємо підготовлені овочі, часник і все поливаємо заправкою. Перемішуємо всі інгредієнти і відправляємо готове блюдо в холодильник на 60 хвилин для настоювання.
Приємного вам апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом