Фунчоза є традиційним продуктом в азіатській кухні. Головна перевага у використанні фунчозы – її здатність вбирати в себе аромати спецій і добавок. Ця лапша відмінно поєднується з м’ясними інгредієнтами, так і з овочами. Фунчоза в поєднанні з соєвим соусом зробить будь-яку страву оригінальним і насиченим смаком.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ч. л.
  • Імбир сушений – за смаком
  • Коріандр – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування фунчозы в соєвому соусі? Моркву очищаємо, промиваємо під проточною водою і потім нарізаємо соломкою.

Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю та нарізаємо його тонким пером.

Болгарський перець промити і нарізати тонкими смужками.

Огірки також слід ретельно вимити й нарізати тонкою соломкою.

Зубчики часнику необхідно очистити і подрібнити ножем.

Підготуємо фунчозу. Її заливаємо окропом і залишаємо в такому вигляді на 3-4 хвилини.

Поки розмокає локшина, підготуємо заправку. В окремій ємності змішуємо соєвий соус і кунжутне масло, додаємо коріандр і сушений імбир. Перемішуємо.

Далі в ємність у фунчозой викладаємо підготовлені овочі, часник і все поливаємо заправкою. Перемішуємо всі інгредієнти і відправляємо готове блюдо в холодильник на 60 хвилин для настоювання.

Приємного вам апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом