Гарбузово-апельсиновий сік з м’якоттю на зиму містить неймовірну кількість мінералів і корисних вітамінів. Щоб приготувати ароматний сік, не потрібно володіти спеціальними навичками. Процес приготування соку простий, але потрудитися доведеться.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гарбуз – 10 кг
  • Апельсин – 3,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 2,5 л
  • Лимон (на 1 л банку) – 650 гр.
  • Аспірин (на 1 л банку) – 1 шт.
  • Лимонна кислота (на 1 л банку) – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування гарбузово-апельсинового соку з м’якоттю на зиму. Гарбуз ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, обсушити чистим кухонним рушником, після чого очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, якщо це можливо, або скористайтеся гострим ножем. Щоб гарбуз добре чистили, можна помістити її в духовку на 5 хвилин при максимальній температурі.

Апельсини і лимони ретельно вимийте під прохолодною водою з допомогою щітки для миття овочів і фруктів. Потім обдайте окропом і розріжте навпіл. Підготовлені фрукти викладіть в глибоку каструлю з товстим дном і залийте попередньо підготовленим окропом.

Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть кілька хвилин.

Для соку вибирайте соковиту молоду гарбуз десертних сортів. Очищену гарбуз, розрізати на кілька частин і акуратно вийміть серцевину з насінням, наріжте на невеликі шматочки середнього розміру, а потім викладіть в глибоку каструлю, залийте попередньо підготовленим окропом. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин.

Приготовану гарбуз з допомогою шумівки акуратно викладіть на сито і протріть через нього. Також можна скористатися заглибним блендером.

Приготовані апельсини і лимони з допомогою шумівки акуратно викладіть на сито і протріть через нього.

Протерті фрукти і овочі з’єднайте в одній глибокій каструлі. Ретельно перемішайте.

В окремій ємності змішайте необхідну кількість питної води і цукрового піску. Добре перемішайте. Отриманий сироп влити в ємність з гарбузово-апельсинової масою. Ретельно перемішайте. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть сік приблизно 5 хвилин.

Тим часом підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності. На дно стерильних банок викладіть аспірин і лимонну кислоту.

Гарячий гарбузово-апельсиновий сік з м’якоттю акуратно, щоб не обпектися, розлийте по стерильним банкам, а потім закрутіть або загорніть з допомогою закаточной машинки стерильними кришками. Банки з соком переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного остигання, після чого перемістіть банки на довгострокове зберігання в темне прохолодне місце.

Насолоджуйтеся вітамінним напоєм!

Гарбузовий сік з апельсином Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах