Люблю літо не лише за сонячні дні і теплу погоду, але і за те, що можна приготувати велику кількість зимових заготовок на зиму. Сьогодні хочу запропонувати приготувати незабутній за смаком сік з гарбуза пальчики оближеш на зиму.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Гарбуз – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Вода – 1 л
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування соку з гарбуза пальчики оближеш на зиму. Соковиту стиглу гарбуз десертних сортів ретельно вимийте в прохолодній воді, обсушити, виклавши на рушник, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, і вийміть серцевину з насінням столовою ложкою. Очищену гарбуз наріжте шматочками середнього розміру, а потім викладіть в глибоку каструлю з товстим дном.

Потім залийте необхідною кількістю холодної води так, щоб вона повністю покривала овочі. Після чого поставте каструлю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Потім накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть гарбуз приблизно 10-15 хвилин.

Каструлю з відвареною гарбузом акуратно зніміть з вогню, злегка остудіть, а потім додайте необхідну кількість цукрового піску і ретельно перемішайте. Кількість цукрового піску відрегулюйте самостійно. Можна взагалі не класти, якщо гарбуз попалася досить солодка.

Потім влийте лимонний сік.

Заглибним блендером подрібніть відварену гарбуз до однорідної гладкої консистенції і перемішайте отриману масу. Каструлю з вмістом знову поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Прокип’ятіть гарбузовий сік кілька хвилин. Підготуйте банки для соку. Ретельно вимийте їх, а потім стерилізуйте зручним способом.

Гарячий овочевий сік акуратно розлийте по стерильним банкам. Кришки обдайте попередньо підготовленим окропом або прокип’ятіть в окремій каструльці. Банки з ароматним овочевим соком закрутіть стерильними кришками, після чого переверніть їх догори дном і закутати рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Після повного охолодження перемістіть банки з гарбузовим соком на довгострокове зберігання в темне прохолодне місце.

Насолоджуйтеся корисним напоєм!

Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах