В останні роки призвичаїлася зберігати гарбуз на зиму в якості корисного і смачного напою. Хочу поділитися з вами легким рецептом гарбузового соку з м’якоттю в домашніх умовах на зиму. Страви, приготовлені з гарбуза, якось не приживаються в нашій родині, а от сік йде чудово.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Гарбуз – 1,4 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонний сік – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати гарбузовий сік з м’якоттю в домашніх умовах на зиму, гарбуз ретельно вимийте, обсушити кухонним рушником, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою або гострим ножем.
Очищену гарбуз розрізати навпіл, очистіть від насіння з серцевиною, наріжте на невеликі шматочки середнього розміру.
Підготовлену гарбуз викладіть в глибоку каструлю з товстим дном і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала шматочки гарбуза. Каструлю з вмістом поставте на помірний вогонь, добре закрийте кришкою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть овочі приблизно 10-15 хвилин.
Після чого додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонного соку, ретельно перемішайте. Знову доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Кількість цукрового піску відрегулюйте самостійно у відповідності зі своїми власними смаковими уподобаннями і сорти гарбуза.
Скориставшись заглибним блендером, подрібніть відварену гарбуз прямо в каструлі до стану однорідної гладкої консистенції. Також можна протерти гарбуз через дрібне сито. Отриману масу знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Підготуйте банки. Ретельно вимийте їх у проточній воді, а потім стерилізуйте зручним для вас способом.
Гарячий гарбузовий сік акуратно розлийте по стерильним банкам.
Кришки обдайте попередньо підготовленим окропом або прокип’ятіть в окремій ємності. Після чого закрутіть або загорніть з допомогою закаточной машинки гарячі банки з овочевим соком.
Банки з гарячим соком переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником.
Залиште в такому положенні приблизно на добу до повного охолодження. Охолоджені банки з гарбузовим соком перемістіть на довгострокове зберігання в підвал або комору. Обов’язково зніміть пробу, налив собі склянку вітамінного напою.
Насолоджуйтеся корисним напоєм!
Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах