Гарбузовий сік з м’якоттю через соковижималку на зиму – корисний напій, який містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Його можна приготувати в домашніх умовах декількома способами. Сьогодні я хочу поділитися рецептом гарбузового соку з м’якоттю через соковижималку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Гарбуз – 2,5 кг
  • Вода – 1,5 л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лимонна кислота – 10 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати гарбузовий сік з м’якоттю через соковижималку на зиму, гарбуз ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити чистим кухонним рушником, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа. Для соку вибирайте соковиту молоду гарбуз десертних сортів.

Очищену гарбуз розрізати уздовж і очистіть від серцевини і насіння.

Очищену гарбуз наріжте невеликими шматочками середнього розміру.

Підготовлену гарбуз викладіть в глибоку каструлю з товстим дном і залийте холодною питною водою так, щоб вона повністю покривала гарбуз.

Каструлю з овочами поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть гарбуз приблизно 20-25 хвилин.

Відварену гарбуз акуратно вийміть з води за допомогою шумівки, викладіть в невелику миску, а потім трохи остудіть.

Охолоджений гарбуз пропустіть через соковижималку.

Овочеву масу вилийте в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти, ретельно перемішайте.

Потім розведіть необхідною кількістю питної води, поставте на вогонь і прокип’ятіть сік приблизно 5 хвилин.

Ретельно вимийте банки в теплій воді, а потім стерилізуйте на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Гарячий гарбузовий сік акуратно розлийте по чистим банкам.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть, а потім загорніть з допомогою закаточной машинки.

Банки з соком переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою.

Залиште в такому вигляді приблизно на 12-15 годин, а потім перемістіть банки на зберігання в темне прохолодне місце.

Насолоджуйтеся корисним напоєм!

Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах