Сьогодні з вами займемося приготуванням смачного вітамінного коктейлю на зиму – гарбузового соку з яблуками і апельсинами. Яскравий, в міру солодкий, з приголомшливим цитрусовим ароматом, холодними зимовими вечорами він нагадає вам про тепле сонячне літо. Різноманітність інгредієнтів, що входять до складу рецепту, ідеально гармонує між собою і створює єдиний приголомшливий смак корисного напою.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Гарбуз – 900 гр.
- Яблука – 2,1 кг
- Апельсин – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Готувати гарбузовий сік з яблуками і апельсинами у домашніх умовах легко! Для приготування соку ми вибрали гарбуза мускатного сорту, насиченого оранжевого кольору, стиглий і соковитий. Промиваємо під проточною водою, обсушуємо рушником. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками середнього розміру.
Укладаємо гарбуз в каструлю, додаємо воду і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і відварюємо до м’якості.
Яблука вибираємо тверді і соковиті. Промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо обсохнути від води 10-15 хвилин. Потім яблука розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і серцевину. Нарізаємо яблука на 4-6 частин.
Яблука пропускаємо через соковижималку, після чого проціджуємо сік через марлю, згорнуту в 2-3 шари, щоб позбутися від м’якоті.
Апельсини промиваємо під проточною водою, після чого ошпарюємо окропом. За допомогою дрібної терки знімаємо цедру з апельсинів, обережно відокремлюючи тільки помаранчеву частину.
Апельсини прокатує по робочій поверхні, трохи притискаючи зверху долонею.
Потім видавлюємо з них сік.
Коли гарбуз стала м’якою, знімаємо каструлю з вогню і додаємо до гарбузі сік і цедру апельсинів.
За допомогою заглибного блендера пюрируем гарбуз до однорідної консистенції.
Потім додаємо в гарбузове пюре яблучний сік і цукор, перемішуємо дерев’яною ложкою і ставимо на середній вогонь.
Сік доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і даємо соку покипіти 4-5 хвилин, після чого знімаємо з вогню.
Готовий гарячий сік розливаємо по попередньо простерилизованным пляшках, щільно укупориваем прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо сік на зберігання в темне прохолодне місце.
Гарбузовий сік з апельсином Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-яблучний сік Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму