Яблука – смачні і дуже корисні фрукти, яких в сезон часто буває дуже багато і ми починаємо замислюватися про те, як би зберегти їх на зиму. Хочемо запропонувати вам відмінний рецепт заготівлі на зиму смачного яблучного соку з м’якоттю. Для його приготування ми скористаємося електричної соковижималкою з насадкою для соку. З її допомогою можна приготувати сік швидко і без клопоту. Готовий сік виходить з м’якоттю, тому за бажанням ви можете процідити його через марлю або сито.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Яблука – 5 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати яблучний сік через м’ясорубку з насадкою для соку? Тверді соковиті яблука промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води. Потім яблука розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і серцевину. Нарізаємо яблука невеликими шматочками, щоб вони вміщалися в отвір м’ясорубки.

Яблука пропускаємо через м’ясорубку. У нас виходить сік з м’якоттю.

Готовий сік ставимо на вогонь і на повільному вогні нагріваємо до 90-95 градусів. Під час нагрівання на поверхні соку буде утворюватися піна, яку необхідно знімати за допомогою шумівки. Коли вся піна буде зібрана, в сік додаємо цукор (його кількість може змінюватись в залежності від ваших переваг і смаку яблук), перемішуємо і прогріваємо сік протягом 1-2 хвилин, після чого знімаємо його з вогню.

Банки для соку промиваємо питною содою, ретельно споліскують водою і ставимо стерилізуватися над парою протягом 5-7 хвилин. Після чого банки знімаємо і даємо їм трохи охолонути.

Готовий сік розливаємо по простерилизованным банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном. Вкриваємо банки пледом і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, потім прибираємо сік на зберігання в темне прохолодне місце.

Яблучний сік без соковижималки Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму