Пропоную приготувати незвичайний полуничний гаспачо з цікавим поєднанням інгредієнтів. Охолоджене блюдо виходить ароматним і чудово освіжає в спекотний день. Для страви вибирайте м’ясисті помідори, вони додадуть гаспачо густу пюреподібних текстуру.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі (м’ясисті) – 3 шт.
  • Полуниця – 10 шт.
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Соус Табаско – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування гаспачо полуничного смачний! Підготуйте необхідні інгредієнти для полуничного гаспачо. Полуницю вибирайте солодких сортів. Ягоди полуниці переберіть, ретельно промийте і дайте обсохнути. М’ясисті помідори і зелень базиліка добре промийте, а потім просушіть. Помідори за бажанням можете очистити від шкірки. Кілька ягід полуниці залиште для прикраси.

Підготовлені продукти розріжте на кілька частин. Нарізані інгредієнти і листочки базиліка викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. У збиту масу додайте необхідну кількість лимонного соку, соус «Табаско», оливкова олія, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте або збийте ще раз блендером.

Готовий полуничний гаспачо помістіть в холодильник приблизно на 30 хвилин для охолодження. Охолоджений гаспачо розкладіть по тарілках. Порції прикрасьте листочками базиліка.

Залишені ягоди полуниці наріжте тонкими скибочками. Проявіть фантазію і прикрасьте полуничними пелюстками освіжаюче блюдо. Легке блюдо чудово підійде для пізнього вечері і не принесе шкоди вашій фігурі. Якщо ви любите гостре або, навпаки, не любите, відрегулюйте кількість соусу «Табаско». Якщо у вас немає соусу, можна обійтися і без нього.

Приємного аппетита!

Гаспачо