Пропоную приготувати незвичайний полуничний гаспачо з цікавим поєднанням інгредієнтів. Охолоджене блюдо виходить ароматним і чудово освіжає в спекотний день. Для страви вибирайте м’ясисті помідори, вони додадуть гаспачо густу пюреподібних текстуру.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі (м’ясисті) – 3 шт.
- Полуниця – 10 шт.
- Базилік свіжий – за смаком
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Соус Табаско – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування гаспачо полуничного смачний! Підготуйте необхідні інгредієнти для полуничного гаспачо. Полуницю вибирайте солодких сортів. Ягоди полуниці переберіть, ретельно промийте і дайте обсохнути. М’ясисті помідори і зелень базиліка добре промийте, а потім просушіть. Помідори за бажанням можете очистити від шкірки. Кілька ягід полуниці залиште для прикраси.
Підготовлені продукти розріжте на кілька частин. Нарізані інгредієнти і листочки базиліка викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. У збиту масу додайте необхідну кількість лимонного соку, соус «Табаско», оливкова олія, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте або збийте ще раз блендером.
Готовий полуничний гаспачо помістіть в холодильник приблизно на 30 хвилин для охолодження. Охолоджений гаспачо розкладіть по тарілках. Порції прикрасьте листочками базиліка.
Залишені ягоди полуниці наріжте тонкими скибочками. Проявіть фантазію і прикрасьте полуничними пелюстками освіжаюче блюдо. Легке блюдо чудово підійде для пізнього вечері і не принесе шкоди вашій фігурі. Якщо ви любите гостре або, навпаки, не любите, відрегулюйте кількість соусу «Табаско». Якщо у вас немає соусу, можна обійтися і без нього.
Приємного аппетита!
Гаспачо