Гаспачо називають іспанський холодний суп на основі помідорів. Томатні супи дуже добре поєднуються з різними травами і спеціями, які посилюють їх смак і аромат. Таке перше блюдо буде прекрасною альтернативою звичним супів, які найчастіше подаються в наших широтах.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори консервовані – 400 гр.
  • Селера – 2 шт.
  • Перець консервований (червоний) – 200 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 0,5 кг
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Зелень – за смаком
  • Чіабатта – 200 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Оцет хересний – 1 ст. л.
  • Соус Табаско – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати гаспачо з консервованих помідорів. Помідори помийте, опустіть на 1-2 хвилини в окріп, очистіть від шкірки, м’якоть наріжте кубиками.

Огірок помийте, наріжте довільно.

Стебла селери помийте і наріжте тонкими часточками.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння і також наріжте. У чашу блендера покладіть нарізані помідори, огірок, селера, цибуля, часник, консервований перець, чайну ложку солі і столову ложку хересного оцту. Змішайте всі інгредієнти блендером. Додайте нарізаний хліб чіабата і ще раз перемішайте.

Окремо подрібніть в блендері консервовані помідори, отриману масу протріть через сито, щоб позбутися від залишків шкірки. Змішайте томатну масу з іншими подрібненими інгредієнтами.

Влийте оливкове масло, цукор, соус Табаско, перемішайте. Якщо хочете зробити суп більш рідким, додайте в нього звичайну або мінеральну воду. Поставте гаспачо в холодильник, щоб він остудився. Перед подачею посипте його свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический