Гнізда з фаршу, як і безліч гарячих страв, мають велику кількість різноманітних варіантів, і кожна господиня готує їх по своєму ідеальному рецептом. Я хочу поділитися улюбленою і простим, на мій погляд, рецептом гнізд з фаршу з грибами, приготованих в духовці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 80 мл
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Житній хліб – 0.2 шт.
- Сіль – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Гриби – 200 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати гнізда з фаршу з грибами в духовці? Ріпчасту цибулю і часник очистіть, потім подрібніть ножем. Булочку залийте молоком. У м’ясний фарш додайте розмоклу булочку, попередньо віджавши її. Потім розбийте куряче яйце, додайте подрібнений ріпчаста цибуля і часник, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте фарш. Приготований фарш розділити на рівні частини.
Підготуйте форму або на деко для запікання. Застеліть папером для випічки, змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть фарш і сформуйте м’ясні гнізда, в центрі зробіть поглиблення.
У кожне поглиблення викладіть попередньо обсмажені гриби.
Після чого в кожне поглиблення покладіть невеликий шматочок вершкового масла.
Щоб гнізда не втратили свою округлу форму, з фольги зробіть смужки, склавши її в кілька разів.
Гнізда з фаршу обраміть складеної фольгою. Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте поверх вершкового масла. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте гнізда 35-40 хвилин.
Після закінчення часу акуратно вийміть деко з гніздами з фаршу з грибами з духовки, трохи остудити, акуратно зніміть фольгу, викладіть на блюдо для подачі і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гнізда з макаронів Гнізда з макаронів з фаршем в духовці Гнізда з макаронів з фаршем та сиром у духовці Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем та сиром у духовці Гнізда з фаршем, грибами і сиром в духовці