За цим рецептом ви можете приготувати на сковороді горбушу, додавши до неї цибулі і трохи свіжих помідорів. Риба вийде м’якою і соковитою, на відміну від приготовленої в духовці. Горбушу бажано перед приготуванням обробити на філе, так смак її тільки покращиться. Рибу за бажанням можна окремо обсмажити.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша (2 тушки) – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати горбушу смажену з цибулею просто! Горбушу промийте, видаліть луску, хвіст, плавники, голову і нутрощі. Потім через розріз на спинці максимально видаліть хребет і дрібні кісточки.
Цибулини почистіть від лушпиння і наріжте на тонкі півкільця.
У глибокій сковорідці розігрійте рослинну олію і протягом 5 хвилин посмажте в ньому нарізану цибулю. Не забувайте його помішувати.
Поки смажиться цибуля, помідори помийте і наріжте їх тоненькими напівкружечками.
Розділене філе горбуші нарізати упоперек волокон на порціонні шматочки товщиною до 2 див.
На обсмажені до золотистого кольору цибулю і рівним красивим шаром укладіть шматочки горбуші.
Поверх риби розкладіть нарізані помідори, і посипте все по своєму смаку сіллю і перцем (бажано свіжомеленим).
Сковорідку закрийте кришкою і тушкуйте страву на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. Овочі дадуть свій сік, й горбуша вийде м’якою і соковитою.
Свіжу петрушку промийте і дрібно наріжте.
Так як воду до риби не додавали, горбуша в сковорідці не буде плавати, як в супі, а красиво запечеться і не буде сухий.
Приготовану горбушу з цибулею розкладіть в порційні тарілки і посипте нарізаною петрушкою.
На гарнір до такої рибі подайте картоплю.
Приємного апетиту!
Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді