За цим рецептом ви можете приготувати на сковороді горбушу, додавши до неї цибулі і трохи свіжих помідорів. Риба вийде м’якою і соковитою, на відміну від приготовленої в духовці. Горбушу бажано перед приготуванням обробити на філе, так смак її тільки покращиться. Рибу за бажанням можна окремо обсмажити.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша (2 тушки) – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбушу смажену з цибулею просто! Горбушу промийте, видаліть луску, хвіст, плавники, голову і нутрощі. Потім через розріз на спинці максимально видаліть хребет і дрібні кісточки.

Цибулини почистіть від лушпиння і наріжте на тонкі півкільця.

У глибокій сковорідці розігрійте рослинну олію і протягом 5 хвилин посмажте в ньому нарізану цибулю. Не забувайте його помішувати.

Поки смажиться цибуля, помідори помийте і наріжте їх тоненькими напівкружечками.

Розділене філе горбуші нарізати упоперек волокон на порціонні шматочки товщиною до 2 див.

На обсмажені до золотистого кольору цибулю і рівним красивим шаром укладіть шматочки горбуші.

Поверх риби розкладіть нарізані помідори, і посипте все по своєму смаку сіллю і перцем (бажано свіжомеленим).

Сковорідку закрийте кришкою і тушкуйте страву на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. Овочі дадуть свій сік, й горбуша вийде м’якою і соковитою.

Свіжу петрушку промийте і дрібно наріжте.

Так як воду до риби не додавали, горбуша в сковорідці не буде плавати, як в супі, а красиво запечеться і не буде сухий.

Приготовану горбушу з цибулею розкладіть в порційні тарілки і посипте нарізаною петрушкою.

На гарнір до такої рибі подайте картоплю.

Приємного апетиту!

Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді