З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом неймовірно смачною скумбрії сухого засолу. Холодна закуска виходить ароматною і апетитною. Солона скумбрія – чудовий варіант для сімейного застілля або святкового торжества.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Скумбрія – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 6 ст. л.

Процес приготування:

Готувати скумбрію сухого посолу без розсолу в домашніх умовах просто! Скумбрію промийте і обсушити паперовими рушниками, відріжте хвости. В окремій ємності змішайте необхідну кількість солі, цукрового піску і чорного меленого перцю. Отриманою сумішшю щедро натріть скумбрію.

Скумбрію викладіть в щільний поліетиленовий пакет або кілька пакетів. Залишки спецій висипте поверх скумбрії. Пакет щільно зав’яжіть, а потім помістіть в холодильник на 3 доби.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з пакета, добре промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Потім відріжте голови і акуратно вспорите черевце, видаліть нутрощі і знову промийте.

Солону скумбрію наріжте на невеликі шматочки однакового розміру і подавайте на стіл з тонко нарізаним ріпчастою цибулею.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби