Апетитна і ніжна горбуша виходить при приготуванні її з сиром і помідори в духовці. Замінивши майонез на сметану, ви зробите страву більш корисним і смачним. М’ясо горбуші буде більш соковитим і ніжним – спробуйте.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Горбуша – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир – 70 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Візьміть шматочки риби і розділіть їх, як би розкриваючи.

Обережно вийміть кістки з риби, роблячи філе. За допомогою пінцета вийміть всі дрібні кістки з рибки і тоді можна приступати до готування.

Філе горбуші присипте перцем і сіллю, а також іншими спеціями за вашим смаком.

Томат промийте і наріжте його на кружечки.

Викладіть рибку в глиняну форму і покрийте їх сметаною.

Далі викладіть кружечки помідорів на рибку і злегка посоліть їх.

Томати покрийте сметанкою.

Увімкніть духовку на 210-220 градусів і потім натріть сир на крупній тертці.

Покрийте блюдо сиром і приберіть рибу в духову шафу на 15-20 хвилин.

Гарячу соковиту горбушу вам варто подавати до столу відразу ж, ще гарячою. Добре поєднується риба з картопляним пюре, пастою, рисом і салатами.

Горбуша в сметані в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці