Апетитна і ніжна горбуша виходить при приготуванні її з сиром і помідори в духовці. Замінивши майонез на сметану, ви зробите страву більш корисним і смачним. М’ясо горбуші буде більш соковитим і ніжним – спробуйте.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Горбуша – 300 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сир – 70 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Візьміть шматочки риби і розділіть їх, як би розкриваючи.
Обережно вийміть кістки з риби, роблячи філе. За допомогою пінцета вийміть всі дрібні кістки з рибки і тоді можна приступати до готування.
Філе горбуші присипте перцем і сіллю, а також іншими спеціями за вашим смаком.
Томат промийте і наріжте його на кружечки.
Викладіть рибку в глиняну форму і покрийте їх сметаною.
Далі викладіть кружечки помідорів на рибку і злегка посоліть їх.
Томати покрийте сметанкою.
Увімкніть духовку на 210-220 градусів і потім натріть сир на крупній тертці.
Покрийте блюдо сиром і приберіть рибу в духову шафу на 15-20 хвилин.
Гарячу соковиту горбушу вам варто подавати до столу відразу ж, ще гарячою. Добре поєднується риба з картопляним пюре, пастою, рисом і салатами.
Горбуша в сметані в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці