Саме до підготовки новорічного столу господині підходять з особливим трепетом, ретельно підбираючи меню і рецепти. Запечена горбуша буде дуже до речі, це одночасно смачне і легке блюдо, воно поєднується з багатьма гарнірами і салатами.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Гірчиця французька – 3 ч. л.
  • Майонез – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горбуші на Новий рік? Тушку горбуші повністю розморозьте, випатрайте, відріжте голову, плавники і хвіст, промийте під проточною водою. Наріжте рибу на стейки по 3 сантиметри товщиною, перекладіть в миску, посоліть і приправте за смаком.

Лимон помийте, обітріть паперовим рушником, розрізати на тонкі кружечки. Перекладіть лимон до риби в миску.

Додайте французьку гірчицю, майонез, потріть на крупній тертці сир, перемішайте. Залиште горбушу маринуватися на 30 хвилин.

Розкладіть на столі фольгу, можна це зробити в два шари, щоб фольга не порвалася. На фольгу викладіть рибу в маринаді, щільно загорніть краї фольги.

прогрійте Духовку до 180 градусів, викладіть згорток на деко або в будь-яку іншу форму. Запікайте горбушу 40 хвилин. За 5-7 хвилин до готовності розгорніть фольгу, щоб зверху на рибу утворилася золотава скоринка.

Запечену горбушу викладіть на блюдо, посипте рубаною зеленню і подавайте до новорічного столу.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і майонезом в духовці Горбуша з цибулею і майонезом в духовці Страви з риби