Копченості надають стравам легкий аромат і цікавий смак, не важливо це буде суп або каша. А горох і копченості буквально створені одне для одного і чудово гармонують. Спробуйте прекрасну горохову кашу з копченим м’ясом і переконаєтеся в цьому самі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Горох колотий – 1 склянка
  • Копчені реберця – 200 – 300 гр.
  • Копчена свинина – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати горохову кашу з копченостями в каструлі. Горох переберіть, промийте і замочіть на ніч. Або більш швидкий спосіб: залийте горох окропом, залиште на 30 хвилин, потім промийте.

Копчені реберця порубаєте на більш дрібні шматки.

Овочі очистіть і промийте. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.

Обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії в каструлі з товстим дном, потім додайте ребра і розмочений горох.

Влийте воду і варіть кашу на повільному вогні, періодично помішуючи. Варіть до готовності гороху.

Копчене м’ясо свинини наріжте кубиками.

Додайте м’ясо в кашу, посоліть і приправте за смаком.

Проваріть кашу ще 5 хвилин, потім її можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша в каструлі Горохова каша з копченостями Горохова каша з м'ясом Горохова каша з цибулею Каші