Горох і копченості як в супі, так і каші відмінно поєднуються за смаком. Ця страва припаде до смаку не тільки любителям гороху. Воно готується просто і швидко, що важливо, коли немає часу стояти біля плити. Горох для каші підходить і жовтий, і зелений, тільки повинен бути роздробленим, інакше каша не вийде.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горох колотий – 1 склянка
- Копчена курка – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Розмарин – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати горохову кашу з копченою курячою грудкою? Попередньо замочений горох добре промийте, покладіть в каструлю для варіння каші і залийте холодною водою на 15 см вище рівня гороху.
і Додати свіжості смаку гілочку розмарину і на великому вогні доведіть горох до кипіння. Потім пінку з поверхні приберіть і через пару хвилин видаліть розмарин. Варіть горох на маленькому вогні протягом 1 години. При варінні горох періодично помішуйте.
Після закінчення цього часу зварений горох по своєму смаку посоліть і пюрируйте заглибним блендером або в чаші звичайного блендера. Потім горохове пюре перекладіть в ту ж каструлю, покладіть на мінімальний вогонь і варіть 5 хвилин.
Копчену курку наріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковорідці до рум’яного кольору.
Потім обсмажену курку перекладіть на гороховому пюре. Горох з куркою не перемішуйте.
Горохова каша з копченою куркою готова. Блюдо можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в каструлі Горохова каша з копченостями Горохова каша з м'ясом Каші