З радістю й великим бажанням хочу поділитися простим і дуже смачним рецептом ніжною і ситної горохової каші, приготовленої в каструлі з м’ясом. Гаряче блюдо виходить ароматним і апетитним. Відмінний варіант для сімейного обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горох – 1 склянка
- М’ясо – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Вода – 1 л
- Морква – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати горохову кашу з м’ясом в каструлі легко! Морква вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте кубиками.
М’ясо вимийте, обсушіть і наріжте кубиками.
Підготовлені продукти обсмажте на добре розігрітій каструлі з товстим дном.
Відміряйте необхідну кількість сухого гороху. Гарненько кілька разів промийте підготовлений горох в прохолодній проточній воді і викладіть в каструлю до обсмаженою інгредієнтів.
Налийте необхідну кількість питної води кімнатної температури. Перемішайте і доведіть до кипіння на помірному вогні, шумівкою зніміть піну, яка утворилася. Закрийте кришку, зменшіть вогонь до мінімального стану і готуйте 30-35 хвилин, періодично помішуючи.
Улюблену зелень ретельно сполосніть і струсіть від зайвої вологи, подрібніть і додайте в кашу, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Закрийте кришку, готуйте ще 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Зварену наваристу горохову кашу з м’ясом, приготовану в каструлі, розкладіть по порційних тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в каструлі Горохова каша з м'ясом Каші