З радістю й великим бажанням хочу поділитися простим і дуже смачним рецептом ніжною і ситної горохової каші, приготовленої в каструлі з м’ясом. Гаряче блюдо виходить ароматним і апетитним. Відмінний варіант для сімейного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горох – 1 склянка
  • М’ясо – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Вода – 1 л
  • Морква – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати горохову кашу з м’ясом в каструлі легко! Морква вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте кубиками.

М’ясо вимийте, обсушіть і наріжте кубиками.

Підготовлені продукти обсмажте на добре розігрітій каструлі з товстим дном.

Відміряйте необхідну кількість сухого гороху. Гарненько кілька разів промийте підготовлений горох в прохолодній проточній воді і викладіть в каструлю до обсмаженою інгредієнтів.

Налийте необхідну кількість питної води кімнатної температури. Перемішайте і доведіть до кипіння на помірному вогні, шумівкою зніміть піну, яка утворилася. Закрийте кришку, зменшіть вогонь до мінімального стану і готуйте 30-35 хвилин, періодично помішуючи.

Улюблену зелень ретельно сполосніть і струсіть від зайвої вологи, подрібніть і додайте в кашу, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Закрийте кришку, готуйте ще 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

Зварену наваристу горохову кашу з м’ясом, приготовану в каструлі, розкладіть по порційних тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в каструлі Горохова каша з м'ясом Каші