Ячну кашу готують найчастіше на воді і молоці, так як на чистому молоці крупа погано розварюється. Така каша добре підходить і для дитячого харчування, і для дорослих, так як добре насичує організм вітамінами і мікроелементами. Час готування каші залежить від ступеня помелу крупи. Масло вершкове доповнить смак каші, а приготувати кашу солодкою або солоною залежить від вашого смаку.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ячна крупа – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати ячну кашу на молоці та воді. Спочатку підготуйте і відміряйте потрібну кількість інгредієнтів для приготування ячної каші.

Ячну крупу добре промийте або в окремій мисочці, або на густому ситі під проточною водою.

Промиту крупу перекладіть в каструлю з антипригарним покриттям або товстим дном.

Потім налийте до крупі гарячу воду, за своїм смаком додайте сіль і добре перемішайте.

Поваріть крупу на невеликому вогні протягом 8 хвилин, поки крупа повністю не вбере воду.

Потім в кашу налийте бажано гаряче молоко і варіть ячку на такому ж вогні і під прикритою кришкою ще протягом 20 хвилин.

Кашу ложкою регулярно помішуйте, щоб не підгоріла.

До кінця варіння насипте в кашу цукор, перемішайте і зніміть пробу. Якщо треба, смак налаштувати на свій розсуд.

Потім в кашу покладіть вершкове масло.

закрийте Каструлю кришкою і залиште на 10 хвилин, щоб каша настоялася і стала густішою.

Приготовану ячну кашу на воді і молоці розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Каші Ячна каша на воді і молоці Ячна каша на молоці Ячна каша на молоці у каструлі