Цілісних горох вважається більш корисним, ніж колотий. Однак, перед варінням потрібно замочити на кілька годин. Варити страву на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Горох – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сало свиняче – 150 – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати горохову кашу з салом і цибулею легко! Насипте горох у друшляк або сито і добре промийте.

Промитий горох замочити на ніч, але не тримайте більше 10 годин.

Розмоклий горох промийте і поставте варитися. Після закипання посоліть за смаком, зменшіть вогонь і продовжуйте варити до готовності гороху.

Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Сало наріжте кубиками. На сковороду налийте трохи олії, обсмажте сало і цибулю до золотистого кольору. Потім перекладіть готовий горох на сковороду і смажте протягом 5 хвилин на повільному вогні.

Для подачі прикрасьте горохову кашу свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша в каструлі Горохова каша в каструлі з замочуванням гороху Горохова каша з м'ясом Горохова каша з цибулею Каші