Буває, що планували приготувати горохове пюре, а замочити горох забули. Тут на допомогу прийде мультиварка. В ній горох без замочування готується на програмі «Гасіння» 2 години, тільки бажано готувати пюре з колотого гороху. Багато господинь підкреслюють гороховий смак пюре цибулею, морквою і вершковим маслом, а в пост – рослинним. В горох завжди додають трохи цукру і солять страву в кінці готування.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горох колотий – 2 мультистакана
- Вода – 800 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Морква – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати горохове пюре без замочування гороху в мультиварці просто! Половинки гороху насипте в окрему миску і добре промийте холодною водою, поки вона не стане прозорою.
Промитий горох перекладіть в чашу мультиварки і залийте потрібною кількістю холодної води.
Потім до гороху покладіть шматочок вершкового масла і закрийте кришку. Встановіть програму «Тушкування» на 1 годину. Це час часто буває за замовчуванням.
Поки горох вариться, почистіть моркву і подрібніть їх на крупну тертку. Після сигналу про завершення програми відкрийте кришку, перекладіть до гороху натерту моркву, насипте цукор і по своєму смаку сіль. Лопаткою горох з сіллю і цукром, перемішайте. Закрийте кришку та повторно встановіть ту ж програму ще на 1 годину.
Після завершення програми «Гасіння» і не відкриваючи кришку горох залиште на 10 хвилин в режимі «Підігрів». Приготоване горохове пюре без замочування перемішайте, спробуйте на смак, розкладіть в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і подайте до столу.
Смачного!