Кожна господиня знає, щоб горох добре розварився, його попередньо потрібно замочити, найкраще на ніч. Горохове пюре – не саме швидке блюдо, але неймовірно смачне і ситне, воно добре поєднується з будь-яким видом м’яса.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох колотий – 1 склянка
  • Вода – 5 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Сода харчова – 0,2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати горохове пюре з замочуванням гороху в каструлі? Горох переберіть і промийте 2-3 рази проточною водою. Потім замочіть горох на 6-8 годин

Набряклий горох промийте, залийте водою і поставте варитися. Через 10-15 хвилин після закипання додайте соду, зменшіть вогонь і дочекайтеся повторного закипання. Потім злийте гарячу воду і влийте свіжу.

Після закипання додайте рослинне масло і продовжуйте варити 30-40 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою.

Варений горох посоліть за смаком, з допомогою блендера приготуйте горохове пюре.

Готове пюре подавайте в гарячому вигляді з зеленню та маслом.

Приємного апетиту!

Горохова каша на воді Горохове пюре Гороховий суп без м'яса Гороховий суп у каструлі Гороховий суп, щоб горох розварився Каші