Сьогодні я хочу поділитися гарним рецептом неймовірно смачного наваристого горохового супу на курячому бульйоні. Такий суп можна приготувати для того, щоб ситно нагодувати велику родину. Густий гороховий суп стане вашим фаворитом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горох – 150 гр.
- Бульйон з курки – 2,5 л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 5 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Приправа Італійські трави – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати гороховий суп на курячому бульйоні, насамперед вимийте курку. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду і посоліть. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, скориставшись шумівкою. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 30 хвилин.
Горох ретельно промийте кілька разів під проточною водою, а потім викладіть в гарячий бульйон. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою. Так він швидше приготується.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. При необхідності посоліть. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 40-50 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте дрібним кубиком. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці. Помідори і болгарський перець вимийте, очистіть і дрібно наріжте. Підготовлені овочі відправте в каструлю.
Потім додайте сухі трави за смаком.
Поперчіть і додайте спеції за смаком. Перемішайте і доведіть до кипіння.
Зніміть каструлю з вогню і залиште настоюватися 30 хвилин.
Ароматний гороховий суп, приготовлений на курячому бульйоні, розлийте по тарілках і подавайте на стіл зі сметаною і хрусткими сухариками.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі