Сьогодні я хочу поділитися гарним рецептом неймовірно смачного наваристого горохового супу на курячому бульйоні. Такий суп можна приготувати для того, щоб ситно нагодувати велику родину. Густий гороховий суп стане вашим фаворитом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горох – 150 гр.
  • Бульйон з курки – 2,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Приправа Італійські трави – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати гороховий суп на курячому бульйоні, насамперед вимийте курку. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду і посоліть. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, скориставшись шумівкою. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 30 хвилин.

Горох ретельно промийте кілька разів під проточною водою, а потім викладіть в гарячий бульйон. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою. Так він швидше приготується.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. При необхідності посоліть. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 40-50 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте дрібним кубиком. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці. Помідори і болгарський перець вимийте, очистіть і дрібно наріжте. Підготовлені овочі відправте в каструлю.

Потім додайте сухі трави за смаком.

Поперчіть і додайте спеції за смаком. Перемішайте і доведіть до кипіння.

Зніміть каструлю з вогню і залиште настоюватися 30 хвилин.

Ароматний гороховий суп, приготовлений на курячому бульйоні, розлийте по тарілках і подавайте на стіл зі сметаною і хрусткими сухариками.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі