Пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати простий, але дуже апетитний гороховий суп з картоплею і куркою. Перше блюдо чудово підійде для ситного обіду. Процес приготування досить простий, впорається навіть починаюча господиня. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Горох колотий – 150 гр.
  • Копчена курка – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати гороховий суп з картоплею і куркою? Підготуйте курку. Я використовувала копчену.

Копчену курку наріжте великими шматочками.

Викладіть нарізану курку в каструлю і залийте водою. Поставте на помірний вогонь і варіть 30 хвилин після закипання.

Копчену курку акуратно вийміть з каструлі, остудіть і відокремте м’ясо від кісток.

Колотий горох промийте кілька разів під водою. Промитий горох колотий викладіть в гарячий бульйон. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 30-35 хвилин.

Куряче м’ясо викладіть в каструлю, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Доведіть до кипіння і залиште на вимкненій конфорці 30 хвилин настоюватися.

Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть. Гороховий суп, приготований з картоплею і куркою, розлийте по порціях, прикрасити подрібненою зеленню.

Ароматний суп гороховий подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з куркою Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі