Любителям простих і поживних страв настійно рекомендую скористатися чудовим рецептом і приготувати гороховий суп з куркою без замочування гороху. Перше блюдо виходить наваристим і апетитним, чудово підійде для сімейного смачного обіду.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горох – 100 гр.
- стегно Куряче – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 1,5 л
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування горохового супу з куркою без замочування гороху. Добре вимийте курячі стегна. Викладіть в каструлю. Налийте воду і посоліть. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть утворену піну шумівкою, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 30 хвилин. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Додайте в каструлю.
Час варіння може зайняти менше або більше часу в залежності від свіжості і розмірів стегон. Коли м’ясо буде відділятися від кісток, можна приступати до наступного етапу.
Горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою.
Потім викладіть в гарячий бульйон.
Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці.
Подрібнену моркву викладіть в бульйон. Доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть.
Зменшіть вогонь і варіть суп на повільному вогні 40 хвилин. Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть. Додайте в суп, а потім вимкніть вогонь. Залиште настоюватися на 30 хвилин.
Гороховий суп з куркою, приготований без замочування гороху, розлийте по порціях і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з куркою Гороховий суп з м'ясом