Любителям простих і поживних страв настійно рекомендую скористатися чудовим рецептом і приготувати гороховий суп з куркою без замочування гороху. Перше блюдо виходить наваристим і апетитним, чудово підійде для сімейного смачного обіду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох – 100 гр.
  • стегно Куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування горохового супу з куркою без замочування гороху. Добре вимийте курячі стегна. Викладіть в каструлю. Налийте воду і посоліть. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть утворену піну шумівкою, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 30 хвилин. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Додайте в каструлю.

Час варіння може зайняти менше або більше часу в залежності від свіжості і розмірів стегон. Коли м’ясо буде відділятися від кісток, можна приступати до наступного етапу.

Горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою.

Потім викладіть в гарячий бульйон.

Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці.

Подрібнену моркву викладіть в бульйон. Доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть.

Зменшіть вогонь і варіть суп на повільному вогні 40 хвилин. Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть. Додайте в суп, а потім вимкніть вогонь. Залиште настоюватися на 30 хвилин.

Гороховий суп з куркою, приготований без замочування гороху, розлийте по порціях і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з куркою Гороховий суп з м'ясом