Гороховий суп найкраще варити з колотого гороху, він краще розварюється і суп з ним виходить близьким за до консистенції пюре. Основою для горохового супу в цьому рецепті будуть служити копчені ребра яловичі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичі ребра копчені – 450 – 500 гр.
  • Горох – 300 гр.
  • Вода – 3 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Томатна паста – 2 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Базилік сушений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування горохового супу з говяжьими копченими реберцями смачний! Копчені реберця розріжте на більш дрібні частини, перекладіть їх у каструлю і залийте водою. Доведіть бульйон до кипіння.

Потім додайте в каструлю очищений цибулю, лавровий лист і перець горошком, варити на середньому вогні 30 хвилин.

Дістаньте реберця з бульйону, відокремити м’ясо від кісток і наріжте його.

Горох кілька разів промийте водою. Потім окремо відваріть до м’якості.

В м’ясний бульйон додайте нарізаний кубиками картоплю, м’ясо і горох. Варіть суп до готовності картоплі 10-15 хвилин.

Моркву очистіть, натріть на крупній тертці, обсмажте на олії до готовності.

Додайте в суп обсмажену моркву, томатну пасту і варіть ще 5 хвилин. Потім додайте сіль за смаком, сушений базилік і подрібнений часник, прикрийте каструлю кришкою і залиште суп на 10 хвилин. Подавайте гороховий суп з сухариками або свіжим хлібом.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп з яловичиною Гороховий суп у каструлі