Поціновувачам смачних гарячих страв пропоную скористатися шикарним, на мій погляд, рецепт і приготувати ароматний суп гороховий з варено-копченою ковбасою. Перше блюдо відмінно підійде для дружніх або сімейних посиденьок. Суп виходить ситним і яскравим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горох – 200 гр.
  • Ковбаса варено-копчена – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 2,5 л
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп гороховий з варено-копченою ковбасою? Підготуйте необхідні інгредієнти для апетитного горохового супу. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть в холодній воді. Болгарський перець і зелень вимийте і обсушіть.

Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою, а потім викладіть в каструлю, залийте холодною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою. Так він швидше приготується. Поставте на середній вогонь і готуйте під кришкою 1 годину.

Варено-копчену ковбасу очистити від оболонки і наріжте четвертинками.

Ріпчасту цибулю і наріжте кубиками. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте соломкою. Овочі обсмажте до м’якості на добре розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією.

Очищену моркву натріть на крупній тертці і відправте в сковороду. Періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин.

Зелень подрібніть і додайте до обсмаженою овочам.

Ковбасу і обсмажені овочі викладіть в каструлю до решти інгредієнтів. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Суп доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоювати 30 хвилин.

Апетитний гороховий суп з варено-копченою ковбасою подавайте на обідній стіл порційно.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з ковбасою Гороховий суп з копченостями