Поціновувачам смачних гарячих страв пропоную скористатися шикарним, на мій погляд, рецепт і приготувати ароматний суп гороховий з варено-копченою ковбасою. Перше блюдо відмінно підійде для дружніх або сімейних посиденьок. Суп виходить ситним і яскравим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горох – 200 гр.
- Ковбаса варено-копчена – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 2,5 л
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати суп гороховий з варено-копченою ковбасою? Підготуйте необхідні інгредієнти для апетитного горохового супу. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть в холодній воді. Болгарський перець і зелень вимийте і обсушіть.
Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою, а потім викладіть в каструлю, залийте холодною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою. Так він швидше приготується. Поставте на середній вогонь і готуйте під кришкою 1 годину.
Варено-копчену ковбасу очистити від оболонки і наріжте четвертинками.
Ріпчасту цибулю і наріжте кубиками. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте соломкою. Овочі обсмажте до м’якості на добре розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією.
Очищену моркву натріть на крупній тертці і відправте в сковороду. Періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин.
Зелень подрібніть і додайте до обсмаженою овочам.
Ковбасу і обсмажені овочі викладіть в каструлю до решти інгредієнтів. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Суп доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоювати 30 хвилин.
Апетитний гороховий суп з варено-копченою ковбасою подавайте на обідній стіл порційно.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з ковбасою Гороховий суп з копченостями