Грузді відрізняються своєю твердістю, приємним хрускотом і насиченим смаком з приємною гіркуватістю. Заготовити на зиму такі гриби можна по швидкому і простому рецептом. Закуска буде довго зберігатися і зможе урізноманітнити ваш обідній стіл в будь-який час року.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати грузді мариновані на зиму простіше простого! Гриби перебираємо від гілок і листя. Потім заливаємо холодною водою і отмачиваем кілька годин. Це прибере зайву гірчинку груздів.
Вимочений інгредієнт відварюємо киплячій воді 10 хвилин. Потім зливаємо воду і промиваємо гриби.
В чотирьох склянках холодної води розмішуємо сіль і цукор. Сюди ж відправляємо перець, ставимо на вогонь. Вимикаємо маринад, коли вода закипить.
Будь-яким зручним способом стерилізуємо банки, в них розкладаємо варені грузді, до горлечка заливаємо їх гарячим маринадом. Закриваємо і чекаємо повного охолодження заготовок, після чого ставимо на зберігання в прохолодне місце.
Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти