Грузді, мариновані з часником – дуже смачні гриби з щільною текстурою, які чудово підходять для засолювання та маринування. Ароматна закуска чудово прикрасить ваш обідній стіл та добре доповнить будь гаряче блюдо.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Грузді білі – 1,5 кг
- Часник – 3 головки
- Масло рослинне – 150 мл
- Сіль велика – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт груздів, маринованих з часником гранично простий! Першим ділом зберіть і ретельно переберіть грузді.
Добре очистіть грузді від сміття.
Ретельно промийте грузді в холодній проточній воді кілька разів.
Підготовлені грузді розріжте на кілька частин і відріжте ніжки грибів.
Нарізані грузді викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь.
Доведіть грузді до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Зменшіть вогонь і продовжуйте варити грузді ще 10-15 хвилин.
Відварені грузді злийте через сито або друшляк і добре промийте під холодною водою.
Грузді знову викладіть в каструлю, залийте холодною водою і додайте кам’яну сіль. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть грузді під кришкою 35-40 хвилин.
Зварені грузді злийте через сито або друшляк і добре промийте під холодною проточною водою.
Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді.
У невеликій мисці змішайте необхідну кількість рослинної олії і кам’яної солі.
Очищений часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці, викладіть в миску з маринадом і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Відварені грузді викладіть на паперовий рушник і обсушіть. Потім наріжте трикутниками.
Підготовлені грузді викладіть в глибоку миску.
Потім залийте приготовленим маринадом.
Ретельно перемішайте, щоб всі гриби були покриті маринадом.
Грузді перекладіть в пластиковий контейнер, закрийте кришкою і поставте в холодильник приблизно на 8-12 годин.
Готові грузді мариновані з часником подавайте на стіл, наприклад, із смаженою картоплею.
Закуску з маринованих груздів з часником можна подавати і самостійно.
Приємного апетиту!
Білі грузді на зиму грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані білі грузді Мариновані гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти