Грузді, мариновані з часником – дуже смачні гриби з щільною текстурою, які чудово підходять для засолювання та маринування. Ароматна закуска чудово прикрасить ваш обідній стіл та добре доповнить будь гаряче блюдо.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Грузді білі – 1,5 кг
  • Часник – 3 головки
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Сіль велика – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт груздів, маринованих з часником гранично простий! Першим ділом зберіть і ретельно переберіть грузді.

Добре очистіть грузді від сміття.

Ретельно промийте грузді в холодній проточній воді кілька разів.

Підготовлені грузді розріжте на кілька частин і відріжте ніжки грибів.

Нарізані грузді викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь.

Доведіть грузді до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.

Зменшіть вогонь і продовжуйте варити грузді ще 10-15 хвилин.

Відварені грузді злийте через сито або друшляк і добре промийте під холодною водою.

Грузді знову викладіть в каструлю, залийте холодною водою і додайте кам’яну сіль. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть грузді під кришкою 35-40 хвилин.

Зварені грузді злийте через сито або друшляк і добре промийте під холодною проточною водою.

Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді.

У невеликій мисці змішайте необхідну кількість рослинної олії і кам’яної солі.

Очищений часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці, викладіть в миску з маринадом і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Відварені грузді викладіть на паперовий рушник і обсушіть. Потім наріжте трикутниками.

Підготовлені грузді викладіть в глибоку миску.

Потім залийте приготовленим маринадом.

Ретельно перемішайте, щоб всі гриби були покриті маринадом.

Грузді перекладіть в пластиковий контейнер, закрийте кришкою і поставте в холодильник приблизно на 8-12 годин.

Готові грузді мариновані з часником подавайте на стіл, наприклад, із смаженою картоплею.

Закуску з маринованих груздів з часником можна подавати і самостійно.

Приємного апетиту!

Білі грузді на зиму грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані білі грузді Мариновані гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти