Щоб було простіше відміряти необхідні інгредієнти, даний рецепт маринованих красноголовців з оцтом пропонуємо з розрахунком на літрову банку. В цій тарі зручно заготовлювати гриби, а також і зберігати їх після розтину. Довго таку кількість смачних красноголовців в холодильнику не застоїться. Якщо в наявності багато сировини, то кількість інгредієнтів для маринаду збільшуємо в відповідності з обсягом грибів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вода (для маринаду) – 1 л
  • Підосичники свіжі – 700 гр.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 гр.
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих красноголовців з оцтом на літрову банку. Підосичники зачищаємо від залишків грибниці, вирізаємо дефектні ділянки, якщо вони є. Ретельно підготовлені гриби промиваємо в проточній воді, щоб позбутися повністю від забруднень. Промиті підосичники розрізаємо на невеликі частини для зручності при маринуванні і вживанні.

Нарізані підосичники кладемо в каструлю, заливаємо водою так, щоб їх покрити. Доводимо воду з грибами до кипіння і варимо орієнтовно двадцять – двадцять п’ять хвилин. Пінку з поверхні періодично знімаємо. Як тільки гриби осядуть на дно, варіння припиняємо. Підосичники відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти відвару.

Для приготування маринаду вказану кількість води наливаємо в каструлю і додаємо до неї парасольки кропу, лавровий лист, горошини чорного і запашного перцю, гвоздику, цукровий пісок і велику сіль. Доводимо маринад зі спеціями до кипіння і варимо хвилин десять, щоб розкрилися всі аромати.

З допомогою шумівки витягуємо з маринаду трави і спеції, а в рідину, що залишилася, занурюємо відварені підосичники. Продовжуємо варити гриби в маринаді ще десять хвилин. Обов’язково знімаємо пінку. Кипіння має бути повільне. Після закінчення зазначеного часу вливаємо оцет, перемішуємо, варимо дві хвилини і знімаємо гриби з плити.

Банку для маринованих красноголовців попередньо моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Аналогічно робимо і з кришкою. Гриби разом з маринадом перекладаємо в підготовлену стерильну банку, поверх наливаємо олію і закручуємо кришкою. Заготівлі даємо повністю охолонути і прибираємо її на зберігання в холодильник або льох.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Мариновані підосичники Підберезники і підосичники на зиму Підосичники на зиму