Наведений рецепт маринування грибів на зиму дуже простий і апетитний. Гриби добре зберігатися в прохолодному темному місці на всю зиму, тому, в урожайний рік можна заготовити пару баночок грибів таким способом для різноманітності.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Грузді жовті – 3 кг
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Перець чорний горошок – 5 – 6 шт.
  • Сіль велика – 6 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Готувати грузді мариновані з оцтом просто! Промийте у великій кількості води грузді замочіть їх у холодній воді на годину.

Великі грибу варто розрізати на більш дрібні частини, а невеликі грибочки залиште як є. Залийте гриби чистою водою і відварюйте їх протягом двадцяти хвилин з моменту закипання.

Злийте воду з грибів, після чого залийте гриби в свіжу воду і додайте куховарську сіль із розрахунку три чайні ложки на літр води. Відварюйте гриби протягом двадцяти хвилин.

Готові гриби розкласти по стерильним банкам і додайте в кожну зубчики часнику. Влийте розсіл і додайте по п’ятдесят мілілітрів оцту в кожну банку. Закрийте банки стерильними кришками і залиште до повного охолодження в кімнаті. Потім приберіть банки в прохолодне темне місце на зберігання.

Гриби на зиму Грузді без стерилізації на зиму грузді Мариновані з оцтом грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти