Хочемо запропонувати вам рецепт приготування рижиков, обсмажених в хрусткій паніровці з борошна. Вони послужать відмінним варіантом гарніру до м’ясної страви, а також відмінно замінять м’ясне блюдо і складуть смачний тандем з відварною або смаженою картоплею. Прекрасним доповненням до грибів служить маринад зі свіжою зеленню і часником, який додає грибів приємні пікантні нотки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рижики свіжі – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Кріп – 2 – 3 гілки
- Петрушка – 2 – 3 гілки
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Для приготування смажених рижиков можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Свіжі гриби чистимо і промиваємо під струменем теплої проточної води. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо трохи солі і викладаємо гриби в киплячу воду. Відварюємо гриби до готовності 25-30 хвилин.
Готові рижики відкидаємо на друшляк і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб стекла вода.
Кріп і петрушку промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб зелень висохла. Потім дрібно рубаємо її ножем. Викладаємо зелень в невелику піалу, додаємо пропущений через прес часник і 2 ст. л. рослинної олії, солимо до смаку, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб маринад настоявся.
Коли рижики стекли води, викладаємо їх на обробну дошку і відрізаємо ніжки. Для приготування грибів в клярі нам знадобляться тільки капелюшки, а ніжки можна потім використовувати для приготування іншої страви. У невелику миску насипаємо пшеничне борошно, додаємо сіль, перемішуємо і викладаємо гриби в розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо гриби на великому вогні з двох сторін, щоб борошно схопилася і утворила хрустку скоринку.
Готові гриби знімаємо зі сковороди на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло, потім викладаємо на порційну тарілку до картопляного пюре, поливають невеликою кількістю маринаду і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Як приготувати рижики - рецепти