Гриби можна консервувати на зиму гарячим і холодним способом. Сьогодні я хочу поділитися простим рецептом ароматних маринованих рижиків гарячим способом. Грибочки виходять хрусткими і дуже апетитними. Обов’язково приготуйте, щоб поласувати взимку цієї соковитої закускою.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Рижики свіжі – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2,5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати мариновані гриби гарячим способом? Перш за все, добре гриби переберіть, ретельно очистіть їх від лісового сміття і промийте в холодній проточній воді кілька разів. Відокремте ніжки від капелюшків грибів. Якщо капелюшки великі, то розрізати їх на частини.

Промиті гриби викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби приблизно 20-25 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.

Банки вимийте і стерилізуйте їх у духовці або в мікрохвильовій печі.

Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.

Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте сіль, цукровий пісок, парасольки кропу, лавровий лист і чорний перець горошком.

Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть маринад ще 5 хвилин.

Зварені гриби злити через сито або друшляк, потім викладіть в маринад і влийте столовий оцет, перемішайте і відразу зніміть з вогню.

Гарячі рижики рівномірно розподіліть по стерильним банкам.

Банки з рижиками залийте гарячим ароматним маринадом і добре закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки.

Банки з рижиками переверніть догори дном, закутайте махровим рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.

Після повного охолодження банки з маринованими рижиками переверніть і перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Мариновані гриби подавайте на стіл, заправивши олією з запахом.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби Мариновані гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Солоні рижики Як приготувати рижики - рецепти