Гриби в сметані відрізняються щільною текстурою і ароматною м’якоттю. Ці гриби дуже смачні в смаженому вигляді зі сметаною. Вершкова кислинка відмінно відтіняє гриби, робить їх більш соковитими і насиченими. З спецій рекомендується лише лавровий лист і чорний мелений перець – важливо не затьмарити додатковими ароматами цей тонкий «лісовий» акцент рижиков.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рижики свіжі – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана 20% – 8 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування рижиков в сметані. Рижики перебираємо: випадкове сміття виймаємо і викидаємо, частини плодових тіл з дефектами вирізаємо, забруднення ніжок зачищаємо ножем.

Промиваємо підготовлені рижики водою кілька разів, щоб повністю позбутися від забруднень.

Розрізаємо гриби на частини довільної форми.

Кладемо нарізані гриби в каструлю, заливаємо водою так, щоб повністю покрити їх і ставимо на плиту.

З моменту закипання води гриби варимо протягом двадцяти хвилин при низькій температурі.

знімаємо Пінку шумівкою.

Після закінчення часу варіння відкидаємо гриби на друшляк і даємо рідини максимально стекти.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

У сковороді розігріваємо рослинне масло і висипаємо в нього ріпчасту цибулю.

Обсмажуємо його до прозорості, після чого додаємо відварені гриби.

Перемішуємо всі разом і продовжуємо обсмажувати п’ятнадцять хвилин при середній температурі, не забуваючи помішувати, щоб уникнути пригорання.

Після закінчення зазначеного часу кладемо до рыжикам сметану, сіль, чорний мелений перець і лавровий лист.

Перемішуємо масу і закриваємо щільно кришкою. Даємо потомитися при низькій температурі п’ять-шість хвилин.

Готові гарячі гриби зі сметаною розкладаємо по порційних тарілках і подаємо на стіл. Як гарнір добре підходить відварну молоду картоплю.

Приємного апетиту!

Як приготувати рижики - рецепти