Гриби в сметані відрізняються щільною текстурою і ароматною м’якоттю. Ці гриби дуже смачні в смаженому вигляді зі сметаною. Вершкова кислинка відмінно відтіняє гриби, робить їх більш соковитими і насиченими. З спецій рекомендується лише лавровий лист і чорний мелений перець – важливо не затьмарити додатковими ароматами цей тонкий «лісовий» акцент рижиков.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рижики свіжі – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана 20% – 8 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування рижиков в сметані. Рижики перебираємо: випадкове сміття виймаємо і викидаємо, частини плодових тіл з дефектами вирізаємо, забруднення ніжок зачищаємо ножем.
Промиваємо підготовлені рижики водою кілька разів, щоб повністю позбутися від забруднень.
Розрізаємо гриби на частини довільної форми.
Кладемо нарізані гриби в каструлю, заливаємо водою так, щоб повністю покрити їх і ставимо на плиту.
З моменту закипання води гриби варимо протягом двадцяти хвилин при низькій температурі.
знімаємо Пінку шумівкою.
Після закінчення часу варіння відкидаємо гриби на друшляк і даємо рідини максимально стекти.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
У сковороді розігріваємо рослинне масло і висипаємо в нього ріпчасту цибулю.
Обсмажуємо його до прозорості, після чого додаємо відварені гриби.
Перемішуємо всі разом і продовжуємо обсмажувати п’ятнадцять хвилин при середній температурі, не забуваючи помішувати, щоб уникнути пригорання.
Після закінчення зазначеного часу кладемо до рыжикам сметану, сіль, чорний мелений перець і лавровий лист.
Перемішуємо масу і закриваємо щільно кришкою. Даємо потомитися при низькій температурі п’ять-шість хвилин.
Готові гарячі гриби зі сметаною розкладаємо по порційних тарілках і подаємо на стіл. Як гарнір добре підходить відварну молоду картоплю.
Приємного апетиту!
Як приготувати рижики - рецепти