Хочу поділитися ще одним класичним рецептом хачапурі по-аджарськи. Випічка виходить з ніжною текстурою і відмінно поєднується з сирною тягнеться начинкою. Блюдо підійде для сімейного чаювання або недільного сніданку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Сир Сулугуні – 600 гр.
  • Яйце перепелине – 6 шт.
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати класичний рецепт хачапурі по-аджарськи? Питну воду злегка підігрійте. Додайте необхідну кількість солі і цукрового піску. Потім всипте сухі дріжджі. Добре перемішайте до повного розчинення інгредієнтів. Влийте необхідну кількість рослинного масла. У кілька прийомів введіть попередньо просіяне через сито борошно пшеничне. Замісіть еластичне тісто.

тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою або накрийте кухонним рушником і залиште при кімнатній температурі приблизно на 30-40 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Сир «Сулугуні» натріть на крупній тертці. Тісто трохи обімніть. Тісто розділіть на чотири-шість рівних частин, в залежності від того, якого розміру хачапурі хочете отримати на виході. Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму. По колу розкатаного тіста викладіть невелику кількість натертого сиру.

Краю скатайте до центру. Добре з’єднайте кінці і надайте тесту форму човники.

Човники викладіть на деко, застелене папером для випічки. За лодочкам рівномірно розподіліть залишилася сирну начинку. Хачапурі викладіть на невеликій відстані один від одного. Курячий жовток збийте вінчиком або виделкою. А потім з допомогою силіконової пензлика змастіть бортики човників.

Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте хачапурі приблизно 15-20 хвилин. Після закінчення часу обережно вийміть деко з хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник перепелине яйце.

Помістіть хачапурі в духовку ще на 2 хвилини. Готові хачапурі по-аджарськи подавайте на стіл гарячими, в кожну човник викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник Хачапурі човник з яйцем