Суп харчо з рисом і картоплею – ще один різновид знаменитого і ситного грузинської страви. У нашому рецепті ми приготуємо її з бараниною, що додасть страві більш вишуканий смак. Ситний Суп настільки, що його можна вважати не тільки першим блюдом, але і сміливо подавати його на друге!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранячі реберця – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Кінза – 10 гілок
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Біле сухе вино – 1 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
  • Часник 7 зуб.
  • Коріандр – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати класичне харчо з баранини з рисом і картоплею, підготуємо баранини. Ретельно промиваємо м’ясо під проточною водою, після – видаляємо плівку і самі дрібні кістки при їх наявності. Розрізаємо баранину вздовж реберець так, як показано на фото.

Приступаємо до нарізки овочів. Моркву ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкою соломкою. Лук очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Приправи – коріандру, червоний, чорний перець і сіль (4 щіпки) насипаємо в ступку і ретельно подрібнити товкачем. Таким чином приправи зможуть краще розкрити свій смак і додадуть супу дивовижний смак.

На даному етапі займемося приготуванням м’яса. Для цього візьмемо каструлю, заллємо дно рослинним маслом і поставимо її на сильний вогонь. Бажано вибирати каструлю з досить товстим дном. Після того, як масло нагрілося, укладаємо баранину на дно таким чином, щоб жир торкався дна каструлі. Смажимо м’ясо до того моменту, як розтопиться весь жир. Після перевертаємо м’ясо і підрум’янюємо його з кожної сторони.

м’ясо вливаємо вино і чекаємо, коли закипить. Потім додаємо до м’яса цибулю, моркву і заздалегідь приготовану суміш прянощів з сіллю. Ретельно перемішуємо лопаткою і залишаємо тушкуватися на середньому вогні протягом 5 хвилин.

Томати натираємо на крупній тертці або протираємо через сито, додаємо їх до м’яса з овочами, домішуємо і доводимо до кипіння. Таким чином, томати зберігають свій смак. Після чого заливаємо в каструлю з м’ясом 2 літри гарячої води і доводимо до кипіння на сильному вогні. Після закипання зменшуємо вогонь. Залишаємо варитися суп протягом 30 хвилин під кришкою.

Приступаємо до додавання картоплі. Картоплю ретельно миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками по 1 див. Необхідно змити зайвий крохмаль з картоплі, для цього складаємо кубики в друшляк і промиваємо під проточною водою. Додаємо картоплю до бульйону з м’ясом і овочами. Доводимо до кипіння.

Рис для супу промиваємо холодною водою і додаємо в каструлю. На цьому етапі додаємо сіль за смаком. Варимо суп харчо на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Дрібно рубаємо часник і кинзу, знімаємо харчо з вогню. Додаємо кінзу з часником і залишаємо суп настоюватися протягом 15-и хвилин, накривши кришкою. За бажанням, перед подачею додаємо до супу рубану кинзу. Надзвичайно ситна страва готова! Приємного Вам апетиту!

Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з картоплею і рисом Харчо з часником