Класичний суп харчо з свинини з картоплею виходить ситним і дуже смачним. Не так давно відкрила для себе цей рецепт. На просторах Інтернету неосяжне кількість рецептів, але мені сподобався саме цей.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свинина – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Рис білий – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 2,5 л
  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Кінза – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати суп харчо класичний з свинини з картоплею, свинину ретельно промийте в проточній воді. Наріжте шматочками середнього розміру.

Підготовлене м’ясо викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Посоліть і додайте лавровий лист. Залийте холодною водою.

поставте Каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Після чого зменшіть вогонь і варіть свинину 40-50 хвилин.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, нарізати середнім кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком.

Часник очистіть від лушпиння, промийте. Кинзу і петрушку сполосніть і обсушіть, струсивши зайву вологу. Зелень і часник подрібніть гострим ножем.

Помідори вимийте, очистіть від плодоніжок і шкірки, попередньо обдавши окропом. Дрібно наріжте.

Необхідну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів.

Потім додайте зварену свинину. У киплячий бульйон відправте картоплю і рис, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин.

добре розігрійте Сковороду, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

В сковороду додайте подрібнені помідори і томатну пасту. Перемішайте, влийте ополоник м’ясного бульйону і тушкуйте на мінімальному вогні 10 хвилин.

Приготовану засмажку зі свининою акуратно перекладіть в каструлю з супом. Додайте чорний мелений перець, хмелі-сунелі, подрібнений часник і зелень.

Ретельно перемішайте харчо, доведіть до кипіння. Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 10 хвилин.

Класичний суп харчо з свинини з картоплею подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з рисом Харчо з свинини з рисом і картоплею