Пропоную приготувати простий, смачний і апетитний харчо з курячою грудкою. Легкий супчик сподобається як дорослим, так і дітям. Приготуйте такий супчик своїм домашнім на обід і порадуйте сім’ю ароматним першою стравою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Рис білий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Готувати харчо з курячою грудкою легко! Курку добре промийте, відокремте курячу грудку і знову промийте в прохолодній воді, за бажанням зніміть шкіру. Грудки викладіть в каструлю. Залийте холодною водою. Додайте лавровий лист, чорний перець горошком. Добре посоліть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і додайте в каструлю.

Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть курку 20-30 хвилин.

Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його під холодною водою кілька разів до прозорої води, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Додайте промитий рис в бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин.

Зварену курячу грудку вийміть з бульйону, відокремте від кісток і наріжте шматочками невеликого розміру.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком.

добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю, курячу грудку, додайте томатну пасту, чорний і червоний мелений перець, хмелі-сунелі за смаком. Постійно помішуючи, обсмажте 5 хвилин.

Приготовану засмажку обережно перекладіть в каструлю. Часник очистіть від лушпиння, сполосніть, пропустіть через прес в каструлю з харчо. Добре перемішайте. Доведіть до кипіння, прокип’ятити 3-5 хвилин.

Зелень промийте в прохолодній воді, обсушити від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем і додайте в каструлю. Ароматний харчо з курячою грудкою подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Харчо з курки Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з томатною пастою Харчо з часником