Пікантний грузинський суп харчо можна легко приготувати вдома в мультиварці. Для цього використовуємо яловичину, причому можна взяти як філе, так і ділянку м’яса на кістці, в залежності від того, що є в наявності. Першим ділом обсмажуємо овочі з томатною пастою, а вже потім просто закладаємо інші інгредієнти і заливаємо їх водою. Натискаємо кнопку і чекаємо готовності ароматного супу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яловичина – 300 – 400 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Рис білий – 0.66 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Масло рослинне – для смаження
  • Приправа для харчо – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування харчо з яловичини з картоплею і рисом в мультиварці? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Моркву чистимо, миємо, обсушуємо і тремо на крупній тертці. Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Вливаємо в чашу пару столових ложок рослинного масла, гріємо його до гарячого стану. Висипаємо в чашу цибулю з морквою і обсмажуємо їх при періодичному помішуванні до м’якості та легкого рум’янцю. Потім кладемо до отриманої засмажки томатну пасту, перемішуємо, прогріваємо всі разом і вимикаємо заданий режим.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Рис промиваємо до прозорої води. Часник звільняємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці. Яловичину промиваємо й обсушуємо. Філе ріжемо на великі шматки. Якщо у вас м’ясо на кістці, то кістка при необхідності можна розрубати на частини поменше.

В чашу до засмажки кладемо картоплю, рис, часник і яловичину.

Вливаємо гарячу воду до позначки трьох літрів. Додаємо сіль за смаком, закриваємо кришку, вибираємо режим «Суп» на півтори години. Натискаємо «Старт». За десять хвилин до готовності пробуємо суп і додаємо сіль при необхідності. Також кладемо суміш спецій для харчо і січену зелень кропу.

Готовому харчо даємо постояти десять-п’ятнадцять хвилин під кришкою. Потім розливаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з томатною пастою Харчо з яловичини Харчо з яловичини з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з рисом класичний