Харчо по-грузинськи – це оригінальний, наваристий і смачний суп. Готувати його прийнято на яловичому бульйоні з ароматними спеціями і горіхами. Спробувавши її одного разу, ви точно захочете приготувати його знову.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Ткемалі – 1 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Волоський горіх – 0,5 склянки
- Яловичина – 500 – 600 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
- Рис білий – 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Лавровий лист – 3 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Кінза – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Готувати харчо з яловичини по-грузинськи просто! Насамперед необхідно приготувати наваристий яловичий бульйон. Для цього промийте м’ясо під проточною водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зніміть пінку, варіть близько двох годин. Готову яловичину дістаньте з бульйону, наріжте і поверніть назад в каструлю.
Рис промийте холодною водою кілька разів, відправте в киплячий бульйон, варіть 15 хвилин під закритою кришкою.
На рослинному маслі обсмажте цибулю, моркву, перець і помідор. Тушкуйте овочі разом 10-12 хвилин, потім перекладіть в каструлю.
Далі додайте в харчо ткемалі, приправу хмелі-сунелі і подрібнені волоські горіхи.
Перець чилі дрібно наріжте, часник очистіть і зробіть ножем, додайте ці інгредієнти в суп.
За кілька хвилин до готовності додайте сіль за смаком, рубану зелень, лавровий лист і перець горошком. Суп готовий, можна розливати його по тарілках.
Приємного апетиту!
Харчо з волоськими горіхами Харчо з ткемалі Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо по-грузинськи