Харчо по-грузинськи – це оригінальний, наваристий і смачний суп. Готувати його прийнято на яловичому бульйоні з ароматними спеціями і горіхами. Спробувавши її одного разу, ви точно захочете приготувати його знову.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Ткемалі – 1 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Волоський горіх – 0,5 склянки
  • Яловичина – 500 – 600 гр.
  • Вода – 2 – 2.5 л.
  • Рис білий – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Готувати харчо з яловичини по-грузинськи просто! Насамперед необхідно приготувати наваристий яловичий бульйон. Для цього промийте м’ясо під проточною водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зніміть пінку, варіть близько двох годин. Готову яловичину дістаньте з бульйону, наріжте і поверніть назад в каструлю.

Рис промийте холодною водою кілька разів, відправте в киплячий бульйон, варіть 15 хвилин під закритою кришкою.

На рослинному маслі обсмажте цибулю, моркву, перець і помідор. Тушкуйте овочі разом 10-12 хвилин, потім перекладіть в каструлю.

Далі додайте в харчо ткемалі, приправу хмелі-сунелі і подрібнені волоські горіхи.

Перець чилі дрібно наріжте, часник очистіть і зробіть ножем, додайте ці інгредієнти в суп.

За кілька хвилин до готовності додайте сіль за смаком, рубану зелень, лавровий лист і перець горошком. Суп готовий, можна розливати його по тарілках.

Приємного апетиту!

Харчо з волоськими горіхами Харчо з ткемалі Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо по-грузинськи