Харчо з курки з перловкою – чудовий і простий у приготуванні класичний варіант цієї страви. В якості першої страви воно виходить ситним і наваристим. Відмінний варіант, щоб нагодувати сім’ю обідом. Обов’язково приготуйте, і ви залишитеся в захваті від такої смакоти!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курка – 700 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перлова крупа – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування харчо з курки з перловкою? Куряче м’ясо вимийте, я використовувала крильця, викладіть в каструлю. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.

Періодично знімайте утворену піну шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть курку 20-30 хвилин.

Відміряйте необхідну кількість перлової крупи, промийте її під проточною водою кілька разів до прозорої води. Додайте перловку в бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин.

Помідори вимийте і залийте попередньо підготовленим окропом буквально на кілька хвилин.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, нарізати великим кубиком.

Нарізану кубиками картоплю викладіть в бульйон.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте кубиками.

Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці.

Болгарський перець добре вимийте, очистіть від насіння і серцевини, наріжте середнім кубиком.

Помідори очистіть від шкірки, видаліть плодоніжку і дрібно наріжте.

добре розігрійте Сковороду на невеликому вогні, додайте трохи рослинного масла.

Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими скибочками і викладіть на розігріту сковороду, злегка обсмажте, постійно помішуючи.

Потім на розігріту сковороду викладіть натерту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю.

Обсмажте до м’якого стану. Потім додайте нарізаний болгарський перець і помідори.

Добре перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.

Додайте необхідну кількість томатного соусу і ретельно перемішайте.

Посоліть і тушкуйте на повільному вогні 5-10 хвилин.

Приготовану засмажку обережно перекладіть в каструлю.

Додайте в харчо лавровий лист, попередньо обдайте його окропом.

Зелень сполосніть в прохолодній воді, обсушити від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем.

В каструлю додайте хмелі-сунелі і чорний мелений перець за смаком.

Потім викладіть подрібнену зелень.

Доведіть харчо до кипіння, а потім вимкніть вогонь. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.

Ситний харчо з курки з перловкою розлийте по тарілках і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з курки Харчо з курки з картоплею Харчо з перловкою Харчо з часником