Неможливо встояти перед прекрасним ароматом східних спецій і яскравим виглядом харчо. Крім спецій унікальний смак страви надає соус ткемалі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 300 гр.
- Рис білий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Томатна паста – 50 мл
- Ткемалі – 75 мл
- Вода – 2 л
- Часник – 75 гр.
- Приправа для м’яса – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати харчо з яловичини з ткемалі? Яловичину помийте і наріжте кубиками. Потім покладіть м’ясо в каструлю і поставте варитися.
Рис промийте кілька разів холодною водою і залиште настоятися 15-20 хвилин.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте ножем. Потім обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору.
Потім додайте на сковороду до цибулі томатну пасту і пару столових ложок води, тушкуйте 3-5 хвилин.
Далі зажарку і рис перекладіть в каструлю до вареному м’ясу.
Часник очистіть і дрібно наріжте.
За кілька хвилин до готовності харчо всипте сухі спеції, часник, сіль за смаком і покладіть соус треками, перемішайте. Коли рис і м’ясо будуть повністю готові, вимкніть вогонь і дайте супу настоятися під кришкою 5-10 хвилин.
Приємного апетиту!
Суп харчо класичний Харчо з рисом Харчо з ткемалі Харчо з томатною пастою Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо з яловичини з рисом і томатною пастою