У сучасній кухні з допомогою хлібопічки можна приготувати хліб, подібний спеченому в справжній російській печі. Секрет смачного хліба укладено в додаванні житнього солоду, який надає випічці красивий шоколадний колір і аромат житнього квасу. Такий хліб чимось нагадує за смаком «Бородінський».


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Житнє обдирне борошно – 150 гр.
  • Солод житній ферментований – 3 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

Приступимо до готуванні хліба з солодом в хлібопічці Редмонд. Спочатку підготуємо потрібну кількість всіх продуктів для випічки хліба з солодом.

У відерце хлібопічки наливаємо олію. Потрібно, щоб масло потрапило на лопатки, відерця, тоді до них не прилипне тісто при замісі.

Потім наливаємо у відерце трохи підігріту воду, насипаємо солод, цукор і сіль.

Потім насипаємо в відерце житнє і пшеничне борошно, просіяне її на сито.

Потім поверх борошна висипаємо сухі дріжджі.

Закриваємо кришку хлібопічки і встановлюємо програму «Французький хліб, вага буханця – «1000г», колір кірочки – «Середній», часом має бути 3 години 50 хвилин. Натискаємо кнопку «Старт/Стоп». Після закінчення часу замісу відкриваємо кришку і дивимося, який стан колобка тесту. Він повинен вийти м’яким і еластичним.

До закінчення програми кришку хлібопічки не відкриваємо, інакше хліб осяде.

Після сигналу про закінчення приготування спечений хліб перекладаємо з відерця на решітку.

Хліб остуджуємо, прикривши буханець рушником.

Хліб нарізаємо на скибочки і подаємо до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Редмонд Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці