Хочу поділитися з вами класичним рецептом чудового холодного борщу, який чудово втамовує голод в спекотний день. Блюдо виходить ароматним і легким. Приготування такого борщу не складе вам великої праці.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Буряк – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Вода – 2 л
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
Процес приготування:
Щоб приготувати холодний борщ за класичним рецептом, буряк ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки, наріжте тонкою соломкою.
Нарізану буряк викладіть в каструлю, залийте холодною водою, додайте цукровий пісок, лимонний сік і сіль, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть приблизно 20 хвилин. А потім повністю остудіть. Це займе приблизно 1 годину.
Огірки ретельно вимийте і просушіть, наріжте тонкою соломкою, попередньо очистіть від шкірки, якщо це буде потрібно. Викладіть до остившему бурякового відвару.
Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я завжди беру стандартний набір – зелений лук і кріп. Ретельно промийте її під проточною водою і обсушити, дрібно нарубаєте і відправте в каструлю. Добре перемішайте, накрийте кришкою і приберіть в холодильник настоятися приблизно на 30 хвилин.
Відваріть курячі яйця. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
В невелику піалу викладіть додайте сметану і гірчицю за смаком. Ретельно перемішайте.
Охолоджений суп розлийте по тарілках, покладіть дрібно нарізані курячі яйця. Додайте в блюдо сметанно-гірчичний соус. Подавайте холодний борщ на стіл.
Приємного апетиту!
Борщ класичний Свекольник Холодний борщ Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник классический Холодник на воді