Хочу поділитися з вами класичним рецептом чудового холодного борщу, який чудово втамовує голод в спекотний день. Блюдо виходить ароматним і легким. Приготування такого борщу не складе вам великої праці.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Буряк – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок

Процес приготування:

Щоб приготувати холодний борщ за класичним рецептом, буряк ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки, наріжте тонкою соломкою.

Нарізану буряк викладіть в каструлю, залийте холодною водою, додайте цукровий пісок, лимонний сік і сіль, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть приблизно 20 хвилин. А потім повністю остудіть. Це займе приблизно 1 годину.

Огірки ретельно вимийте і просушіть, наріжте тонкою соломкою, попередньо очистіть від шкірки, якщо це буде потрібно. Викладіть до остившему бурякового відвару.

Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я завжди беру стандартний набір – зелений лук і кріп. Ретельно промийте її під проточною водою і обсушити, дрібно нарубаєте і відправте в каструлю. Добре перемішайте, накрийте кришкою і приберіть в холодильник настоятися приблизно на 30 хвилин.

Відваріть курячі яйця. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

В невелику піалу викладіть додайте сметану і гірчицю за смаком. Ретельно перемішайте.

Охолоджений суп розлийте по тарілках, покладіть дрібно нарізані курячі яйця. Додайте в блюдо сметанно-гірчичний соус. Подавайте холодний борщ на стіл.

Приємного апетиту!

Борщ класичний Свекольник Холодний борщ Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник классический Холодник на воді