Традиційне освіжаючий білоруське блюдо добре готувати в саму спеку, коли хочеться чогось легкого і холодного. Такий суп підбадьорить і додасть енергії. Крім зазначених продуктів можна додавати редис і будь-яку зелень.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Щавель – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 0,5 пучків
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір 3.2% – 1 л
  • Кріп – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 850 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування холодника з щавлю на кефірі? Щавель промити, нарізати. У каструлю влити половину води, всипати щавель. Варити на слабкому вогні після закипання ще 5 хвилин, остудити.

У миску вилити решту воду, всипати сіль і добре розмішати. Яйця зварити заздалегідь круто, почистити і порізати невеликими кубиками, всипати в миску з водою.

Зелена цибуля вимити і дрібно нашаткувати, відправити туди ж.

Огірки потерти на тертці і покласти до яєць і цибулі.

Додати щавлевий бульйон. Влити кефір і перемішати.

Поставити холодник в холодильник і тримати там до вживання.

Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ на кефірі Борщ холодный Холодник Холодник з щавлю Холодник на воді Щавлевий суп без м'яса